Motionsspår

Kungsörs kommun har flera motionsspår i vacker natur. Två av motionsspåren är också elbelysta.

Karl XI:s promenad

Karl XI:s promenad på åsen nära centrum erbjuder ett 2 km långt elljusspår i gles tallskog med utblickar över omkringliggande bebyggelse och slätt. Området är välbesökt av närboende hundägare och motionärer.

Adress: Promenaden, Kungsör

Utegym

Det finns ett utegym i anslutning till motionsspårets start och mål, med ett flertal redskap som du kan använda om du vill styrketräna. Redskapen är gratis att använda.

Du kommer till utegymmet genom att att följa motionsspåret som börjar på gatan Promenaden, 73630 Kungsör.

Karta över motionsspåret på Åsen.Förstora bilden

Björliden

I anslutning till Björlidens idrottsplats i Valskog finns ett 1,7 kilometer långt elljusspår. Utmed spåret finns två grillplatser, varav det ena har ett mysigt vindskydd.

En del av spårets mest kuperade delar används vintertid som pulkabacke. Backen ligger i närheten av både grillplats och vindskydd, vilket gör den till ett populärt utflyktsmål för både barn och leksugna vuxna.

Det finns även en allväderstennisbana vid Björlidens IP.

Utegym i Valskog

Det finns ett utegym i anslutning till spåret, det ligger i en skogsglänta intill motionsspåret, mellan Ekstigen och Rönnstigen. Där finns ett flertal redskap som du kan använda om du vill styrketräna. Redskapen är gratis att använda.

Karta över motionsspåret i ValskogFörstora bilden
Motionsspår i Valskog i solljus mellan träden.

Lockmora

Från friluftsgården i Lockmora utgår motionsspår: 1,25 kilometer, 2 kilometer och 5 kilometer. Spåren löper i varierande skogsterräng, och är inte elljusbelysta.

Sagospåret går längs med det blå motionsspåret (1,25 km). Här finns flera skyltar som ser ut som stora fjärilar, på skyltarna sitter en saga. Längs spåret finns också fantasifulla träskulpturer.

Vintertid är huvudsakligen 5 kilometerspåret preparerat för skidåkning. Även gärdet i Lockmora är uppspårat. Skidspåren underhålls så länge det finns snö .

Genom området, nära gården, går även Drottning Kristinas ridled, Östra cykelleden och Kungsörsleden.

Karta över Lockmora friluftsområdeFörstora bilden
Motionsspår i Lockmora.
Kungsörs Turistinformation